Usuwanie ze znajomych
Gdy dodajesz użytkownika do znajomych w witrynie społecznościowej, dodajesz tę osobę do swojej listy internetowych znajomych. Gdy usuwasz osobę z listy znajomych, usuwasz ją ze znajomych.
Usuwanie ze znajomych może mieć wiele przyczyn. Na przykład jeśli internetowy znajomy kontaktuje się z Tobą zbyt często lub zbyt dużo pisze na Twojej tablicy, możesz chcieć usunąć tego użytkownika z listy znajomych. Możesz też chcieć usunąć użytkownika ze znajomych, jeśli relacja z tą osobą się zakończyła. Gdy usuniesz kogoś ze znajomych, ta osoba nie ma już dostępu do Twojego profilu jako „znajomy”. Oznacza to, że może już nie móc wyświetlać Twojego profilu ani publikować komentarzy na Twojej tablicy. W serwisie Facebook możesz dostosować te opcje dla znajomych i osób, które nie są znajomymi, korzystając z łącza „Ustawienia prywatności”.
Niektóre sytuacje mogą wymagać masowego usuwania ze znajomych, czyli jednoczesnego usunięcia wielu osób z listy znajomych. Wielu użytkowników serwisów MySpace i Facebook ma setki, a nawet tysiące znajomych, choć większość tych osób nie jest bliskimi znajomymi w prawdziwym życiu. Ponieważ użytkownicy ze statusem „znajomy” mogą wyświetlać dane z Twojego profilu osobistego, usunięcie ze znajomych użytkowników, których nie znasz, może mieć sens.
Sprawdź swoją wiedzę