Odebrání z přátel
Když uživatele na webu sociální sítě označíte jako „přítele“, přidáte tuto osobu do svého seznamu online přátel. Když osobu ze seznamu přátel odeberete, odeberete ji z přátel.
Odebrání z přátel může mít mnoho důvodů. Pokud vás například online přítel kontaktuje příliš často nebo příliš často píše na vaši zeď, můžete tohoto uživatele chtít ze seznamu přátel odebrat. Uživatele můžete chtít odebrat z přátel také v případě, že váš vztah s touto osobou skončil. Když někoho odeberete z přátel, tato osoba už nemá k vaší profilové stránce přístup jako „přítel“. To znamená, že už nemusí mít možnost zobrazit váš profil nebo přidávat komentáře na vaši zeď. Tyto možnosti pro přátele a ostatní uživatele můžete na webu Facebook upravit pomocí odkazu „Nastavení soukromí“.
Některé situace mohou vyžadovat hromadné odebrání z přátel, při kterém ze seznamu přátel najednou odeberete mnoho lidí. Mnoho uživatelů webů MySpace a Facebook má stovky nebo dokonce tisíce přátel, přestože většina těchto lidí nejsou jejich blízcí přátelé v reálném životě. Protože uživatelé se stavem „přítel“ mohou zobrazit vaše osobní profilové údaje, může dávat smysl odebrat z přátel uživatele, které neznáte.
Otestujte své znalosti